Enpuls biedt MIJNenergieinzicht aan via gemeenten

Enpuls lanceert een dienst voor gemeenten om inwoners energie te laten besparen: MIJNenergieinzicht. Via hun gemeente kunnen bewoners met een slimme meter gemakkelijk en gratis inzicht krijgen in hun energieverbruik op hun tablet, mobiel of laptop.

Al meer dan 7.000 huishoudens maken actief gebruik van MIJNenergieinzicht. MIJNenergieinzicht is een online-energieverbruiksmanager, die wordt aangeboden via gemeenten. Behalve inzicht geven, wil Enpuls met behulp van MIJNenergieinzicht huishoudens ook verleiden tot het doen van duurzame investeringen in samenwerking met energieloketten en energiecoöperaties.

Inwoners worden via een brief van hun gemeente uitgenodigd zich aan te melden via de website. Hier krijgen ze vervolgens inzicht in hun gas- en elektriciteitsverbruik en worden ze uitgenodigd contact te zoeken met een energieloket om duurzame maatregelen te nemen. Na een succesvolle pilot in Groningen, Den Bosch en Breda, waar duizenden bewoners zich aanmeldden, wordt de dienst nu in hoog tempo in andere gemeentes zoals Oss, Hoogeveen en Eindhoven uitgerold.

De verwachting is dat MIJNenergieinzicht in de loop van dit jaar en 2019 in nog meer gemeentes binnen het verzorgingsgebied van Enexis Netbeheer wordt aangeboden. (foto: MIJNenergieinzicht)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!