Essent en Groen Gas Almere geven groengasproductie impuls

Energiebedrijf Essent en Groen Gas Almere (GGA) geven de opwek van duurzame energie in Nederland een impuls. GGA produceert jaarlijks 4 miljoen kubieke meter groen gas, Essent neemt die af en levert die aan klanten. Door deze samenwerking wordt ook de uitstoot van 5.000 ton CO2 per jaar voorkomen.

Nederland moet aanzienlijk minder energie gaan gebruiken en overstappen op duurzame energie om haar klimaatdoelstellingen te halen. Essent draagt bij aan het behalen van de doelstellingen door onder meer het groen gas dat GGA produceert af te nemen ten behoeve van zijn klanten.

Essent is, met 30 procent van de groengasmarkt, marktleider in Nederland. Het neemt het gas van leveranciers af en levert het aan zijn zakelijke klanten. Klanten zijn bijvoorbeeld NS en ProRail. Met groen gas geven deze bedrijven invulling aan hun ambitie om het energieverbruik van alle gebouwen en infrastructuur in de spoorsector te verduurzamen. Essent verwacht een groei van het aantal groengasproducenten in Nederland. Het voorziet dat in de toekomst ongeveer 1 miljard kubieke meter groen gas in Nederland kan worden geproduceerd. Dat staat gelijk aan 10 procent van het huishoudelijk gasgebruik.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!