Essent neemt Nederland Isoleert over

Essent heeft het bedrijf Nederland Isoleert overgenomen. Met de overname van Nederland Isoleert breidt Essent zijn isolatienetwerk verder uit. Essent nam in augustus jongstleden ook isolatie-expert Isoprofs over. Een strategische keuze: Nederland heeft 7,7 miljoen woningen. Hiervan moet volgens Milieucentraal nog driekwart worden geïsoleerd.

De overname van Nederland Isoleert betekent ook een uitbreiding in het aanbod voor particulieren. Naast Nederland Isoleert worden ook de labels Vlaanderen Isoleert en Nederland Schildert overgenomen, waarmee Essent zijn positie in Nederland en België verstevigt. De naam Nederland Isoleert blijft gehandhaafd en de oprichters en voormalige aandeelhouders blijven de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren.

Essent brengt het bedrijf onder in zijn landelijk dekkend netwerk van servicepartners, die actief zijn in onder andere installatie en service van energiebesparende maatregelen in en rond het huis. De servicepartners maken samen met woningcorporaties, gemeenten en collectieven, huizen energiezuiniger en duurzamer met behulp van bijvoorbeeld isolatie, cv-installaties, zonnepanelen of warmtepompen. Nederland Isoleert wordt de 8e Servicepartner van Essent, naast Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep en Isoprofs.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!