EU bevestigt: doelstelling duurzame energie niet bindend

AMSTERDAM – De Europese Unie heeft woensdag bevestigd dat de doelstelling voor het aandeel duurzame energie in 2030 niet bindend wordt voor individuele lidstaten.

Windmolens op een dijk bij UrkDit meldde de EU bij de presentatie van milieudoelen voor 2030.

De doelstelling is nu om over 16 jaar 27 procent van al het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen moet komen. Deze doelstelling geldt voor de EU als geheel en is niet bindend voor landen individueel.

Milieuorganisaties en sommige lidstaten hebben juist gelobbyd om dit wel verplicht te maken en vinden de huidige doelstellingen niet ambitieus genoeg.

Verlaging Co2-uitstoot

De EU presenteerde verder het doel voor de verlaging van de CO2-uitstoot met 40 procent ten opzichte van het niveau in 1990. De doelstelling voor 2020 ligt op 20 procent.

Om dit mogelijk te maken moeten de sectoren die nu onderdeel zijn van het emissierechtensysteem 43 procent minder Co2 uitstoten. In transport en andere branches moet het niveau met 30 procent dalen.

Energiebesparing

Voor energiebesparing ontbreekt een doelstelling. Voor 2020 ligt dit op een extra energie-efficiëntie van 20 procent.

Connie Hedegaard, eurocommissaris voor Klimaat, benadrukt dat deze maatregelen de meest kosteneffectieve doelen zijn voor de EU. “Als alle andere regio’s net zo ambitieus waren in het aanpakken van klimaatverandering zag de wereld er heel anders uit.”

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Gerko van Kampen

7 gedachten over “EU bevestigt: doelstelling duurzame energie niet bindend

  • 28 oktober 2018 om 02:14
    Permalink

    食這些皮膚自然就會跟著好! Marie Claire (HK) Edition 皮膚跟身體健康是息息相關,要是盡吃點辣、沒益、不健康、油炸的食飯, 那要有好的皮膚簡直是難過登天啊,除非你是被上天眷顧的人兒, 想要怎麼吃就怎麼吃,都不會影響到皮膚,不然就乖乖的參考下面的

  • 11 november 2018 om 01:49
    Permalink

    Manchester United formally signed Romelu Lukaku on a five-year contract with the option of another 12 months in a deal that could rise to £90m with two sets of add-ons totalling £15m. Romelu Lukaku ‘is a natural fit for Manchester United’ hails Jose Mourinho after he completes £75m Everton transfer to become English football’s most expensive striker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!