Evenement HIER opgewekt 2017: groeien en versterken van lokale duurzame energie

Het Evenement HIER opgewekt vindt plaats in Bussum op 17 november 2017. Met ruim 900 bezoekers en meer dan 30 deelsessies het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland. Thema is Groeien en Versterken.

Groene-energieleverancier Greenchoice is wederom hoofdsponsor van het evenement en samenwerkingspartner van vele lokale energie-initiatieven.

Katrien Prins van HIER opgewekt: ‘We kunnen niet meer om lokale energie heen. Steeds beter hebben we in kaart hoeveel coöperaties Nederland rijk is, hoeveel er al gerealiseerd is en wat de plannen in de nabije toekomst zijn. Er wordt flink aan de weg getimmerd. Maar hoe zorgen we ervoor dat je als energiecoöperatie kunt blijven doorgroeien? Een sterke en robuuste coöperatie worden die klaar is voor toekomstige ontwikkelingen; opschaling, nieuwe projecten, uitdagingen en samenwerken met partners. Daar gaat het Evenement HIER opgewekt 2017 over.”

De ruim 30 deelsessies tijdens het evenement zijn onderverdeeld in 3 themalijnen; Projectrealisatie, Groei en Energiewereld in beweging.

Tijdens het Evenement HIER opgewekt wordt tevens de Lokale Energie Monitor gepresenteerd. De Lokale Energie Monitor is een jaarlijks terugkerende analyse van de ontwikkelingen in de lokale energiesector en geeft inzicht in de gezamenlijke impact van lokale energiecoöperaties in Nederland.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!