Extra maatregelen om streven van 14 procent groene energie in 2020 toch te halen

UTRECHT – De komende tijd wordt er ingezet op extra maatregelen om het doel van 14 procent groene energie in 2020 toch te halen. 

Dit verklaart minister Henk Kamp (Economische Zaken) in reactie op de voorspellingen uit de Nationale Energieverkenning. 

Het CBS, ECN en PBL verwachten dat het aandeel groene energie in 2020 zal zijn gegroeid naar 12,4 procent, lager dat de doelstelling. Het streven voor 2023 van 16 procent wordt waarschijnlijk wel gehaald. 

Extra maatregelen

Minister Kamp wil eind dit jaar in overleg met partijen om over extra maatregelen. Eerder maakte het kabinet al bekend dat er meer beleid moet worden gemaakt om de Co2-uitstoot verder te doen dalen dan nu het geval is. 

Voor dit jaar wordt er verder 8 miljard euro beschikbaar gesteld voor de belangrijkste subsidieregeling van Nederland, de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Afgelopen jaar was dit bedrag nog 3,5 miljard euro. 

Naar verwachting gaat een groot deel van de beschikbare 8 miljard euro al besteed aan de subsidiëring voor offshore wind.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!