FruVo ontvangt Biobased Voucher van 10.000 euro

Het bedrijf FruVo uit Krabbendijke heeft een Biobased Voucher ter waarde van 10.000 euro overhandigd gekregen van gedeputeerde Ben de Reu (Biobased Economy) van de Provincie Zeeland.

Met deze voucher gaat FruVo een haalbaarheidsstudie doen naar de mogelijkheid van monovergisting van fruitresten voor energieopwekking en bodemverbetering.

Martijn Vogelaar, directeur van FruVo: ‘FruVo verwerkt jaarlijks 12 miljoen kilo fruit. Na verwerking blijven er onbruikbare peren over, bijvoorbeeld omdat ze rot zijn. Die voeren we nu af als afval.  Wij willen onderzoeken of we met een kleinschalige monovergister de kringloop kunnen sluiten. De vergister levert biogas en dus energie op, die we kunnen gebruiken op het bedrijf en het restproduct kan als meststof in de boomgaard worden gebruikt. Dit is een uniek project in Nederland.’

De Reu: ‘De Provincie Zeeland vindt het heel belangrijk dat Zeeuwse bedrijven meedenken en meewerken aan een meer circulaire economie en dus ook meer biobased economy in Zeeland. Wij stimuleren dit in samenwerking met NV Economische Impuls Zeeland en de Kamer van Koophandel door geld voor biobased vouchers ter beschikking te stellen. De vouchers dienen als duwtje in de rug bij het opzetten van nieuwe plannen op het gebied van circulaire of biobased economy.’ (foto: Fruvo)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!