Fusie Vlaamse netbeheerders Eandis en Infrax

Eandis en Infrax, de 2 werkmaatschappijen die in Vlaanderen onder meer het netbeheer voor elektriciteit en aardgas uitvoeren, integreren binnenkort in Fluvius. Dat wordt het nieuwe multi-utilitybedrijf dat voor heel Vlaanderen zal werken.

De raden van bestuur van beide netbeheerders hadden eerder al hun goedkeuring voor dat plan gegeven en ondertussen hebben ook de 15 intercommunales die aandeelhouder zijn van Infrax of Eandis zich akkoord verklaard. De komende maanden wordt een traject opgestart waarbij de volledige integratie van het personeel in 2020 voltooid zal zijn. Vanaf 1 januari 2018 krijgen beide bedrijven alvast een gemeenschappelijk managementcomité.

Op 1 januari 2018 gaat een gemeenschappelijk managementcomité voor Eandis, Infrax en Fluvius – de naam van het nieuwe bedrijf – aan de slag. De 2 huidige managementcomités gaan daarin op, met als bedoeling zoveel mogelijk kennis uit beide bedrijven samen te brengen en het hele integratieproces zo vlot mogelijk te laten verlopen, zonder impact voor hun klanten.

De start van de integratie van Infrax en Eandis betekent niet dat de 2 merknamen onmiddellijk verdwijnen. Een concrete datum is er nog niet, maar wellicht maken de namen Eandis en Infrax in 2020 plaats voor de nieuwe naam Fluvius.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!