Fusies en overnames in groene energie storten in

AMSTERDAM – Overnames en fusies in de groene energiesector zijn op een laag pitje komen te staan in de eerste helft van dit jaar. Ging er vorig jaar nog 7,4 miljard euro om bij groene deals in het eerste halfjaar. Dit eerste halfjaar werd er maar voor 2,3 miljard euro gefuseerd en overgenomen.

Een offshore windpark op de Noordzee voor de kust van Duitsland“De huidige economische malaise heeft natuurlijk  een impact op het groene energiebeleid van overheden”, zo verklaart Ronan O’Regan, energieanalist bij accountants- en adviesbureau PwC.

Volgens O’Regan zal de meeste activiteit de komende jaren komen uit het overnemen van bedrijven die in de problemen zijn gekomen. Vooral producenten en verkopers van zonnepanelen komen in de problemen door de plotselinge prijsdaling van zonnepanelen.

Nieuwe uitvindingen en dalende kosten

Kwartaal op kwartaal bleek er wel een stijging gaande. In tweede kwartaal van dit jaar werd er voor 1,3 miljard euro aan overnames en fusies gedaan. In het eerste kwartaal was dit nog 1 miljard.

PwC blijft optimistisch over de toekomst. Nieuwe uitvindingen en dalende kosten voor groene energie zijn een garantie voor het overleven van de groene energiesector.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Ventus

5 gedachten over “Fusies en overnames in groene energie storten in

 • 17 oktober 2018 om 19:19
  Permalink

  眼袋手術、內開法脂肪下移筋膜修補、多年術後追蹤、 before and after

 • 19 oktober 2018 om 13:32
  Permalink

  Maryland的North County高中神童Jack Thomas Andraka遇見伯樂病理學教授Anirban Maitra,發明早期胰臟癌血液或尿液偵測試紙,榮獲2012 Gordon Earle Moore Award(4) @ 察爾斯大夫 美麗殿堂 Dr. Charles Meridien Palace :: 痞客邦 :: Maryland的North County高中神童Jack Thomas Andraka遇見伯樂病理學教授Anirban Maitra,發明早期胰臟癌血液或尿液偵測試紙,榮獲2012 Gordon E

 • 24 november 2018 om 08:05
  Permalink

  West Ham will offer around £10million for Liverpool striker Andy Carroll in the summer. The England striker joined West Ham on loan with a view to a £17m permanent deal, which remains Liverpool’s valuation. West Ham cool on Carroll with cut-price £10m offer for Liverpool striker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!