Gelderland investeert miljoenen in energietechnologie Arnhem-Nijmegen

Provinciale Staten hebben ruim 11 miljoen euro beschikbaar gesteld voor investeringen in de ontwikkeling van de regio Arnhem-Nijmegen. Daarvan is 6,5 miljoen euro direct beschikbaar en ruim 4,5 miljoen euro gereserveerd voor 2017.

Daarmee komt de totale bijdrage van de provincie sinds 2016 op 19 miljoen euro voor de versterking van deze regio. Samen met de gemeenten Arnhem en Nijmegen wordt er in 2016 en 2017 bijna 50 miljoen euro in dit gebied geïnvesteerd.

De investeringen in de sectoren gezondheidstechnologie en energie richten zich vooral op de locaties waar dit type bedrijvigheid plaatsvindt. In Arnhem is dat Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in combinatie met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Hogeschool Van Hall Larenstein. In Nijmegen gaat het om Campus Heijendaal en de Novio Tech Campus. Voorbeelden zijn verder het open warmtenet in Arnhem en vervoer van biomassa over water (Parenco in Renkum) en de innovatiewerkplaats InnoFase in Duiven.

Provinciale Staten onderstrepen het belang dat de steden Arnhem en Nijmegen samen met de provincie het voortouw genomen hebben om samen met andere partijen de kracht van het stedelijk netwerk te versterken. Gedeputeerde Bea Schouten: ‘We gaan als Arnhem, Nijmegen en provincie een commitment voor 10 jaar aan en we hebben andere partners in dit stedelijk netwerk daar hard bij nodig. We nodigen hen dan ook uit om met ons de investeringsagenda de komende jaren nader in te vullen.’

Levendige binnensteden zijn belangrijk voor de lokale en regionale economie. Daarom wordt er gezamenlijk bijna 25 miljoen euro in beide binnensteden geïnvesteerd, bovenop wat beide gemeenten al deden. Voor beide binnensteden gaat het om verbetering van de verbinding met het station en de verbinding met de groene omgeving.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!