Gelderland stelt geld beschikbaar voor Groeiversneller Energie

Om de transitie van het gebruik van fossiele brandstoffen naar duurzame energie te versnellen hebben de Provinciale Staten van Gelderland besloten middelen beschikbaar te stellen voor de Groeiversneller Energie. In eerste instantie gaat het om 250.000 euro voor businessdevelopmentsupport in de vorm van 25 energievouchers (maximaal  10.000 euro), die door Oost NV worden uitgezet.

De vouchers zijn beschikbaar voor duurzame energieprojecten, gericht op implementatie en opschaling van bestaande, ‘proven technology’ met groeiperspectief in de duurzame energiesector (red. door besparing van energie en/of opwekken van duurzame energie). Oost NV biedt ondersteuning aan projecten van idee tot en met de realisatie van financierbare, schaalbare businesscases. Naast inzet van energievouchers begeleidt Oost NV bij het vinden van de juiste expertise en partners voor de verdere ontwikkeling van businesscases en bij het vinden van aanvullende vervolgfinanciering.

Ondernemers kunnen een Quick Scan-document downloaden en/of online een formulier invullen voor een intakegesprek. Daarna volgt een adviesgesprek met Oost NV, waarin de mogelijkheden voor het inzetten van een voucher worden besproken en wordt geadviseerd, onder andere over gebruik van partners en netwerken van Oost NV om te helpen ambities te realiseren.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!