Geloof in einde der tijden ondermijnt Amerikaans klimaatbeleid

AMSTERDAM – Het geloof in het einde der tijden bij veel Amerikanen ondermijnt het invoeren van effectief klimaatbeleid in de Verenigde Staten.

De skyline van een stadDit stellen onderzoekers David Barker en David Bearce op basis van eigen onderzoek. De onderzoekers zijn verbonden aan respectievelijk de universiteit van Pitsburgh en de universiteit van Colorado.

“Het feit dat zo’n enorm percentage (76 procent)  van de Republikeinse burgers gelooft in een einde der tijde wijst erop dat klimaatbeleid van de overheid op forse weerstand kan rekenen zelfs als elke Democraat voor zou zijn”, zo schrijven de onderzoekers.

Variabelen 

Uit het onderzoek zou blijken dat, wanneer gecontroleerd wordt voor verschillende demografische en culturele variabelen, het steunen van klimaatbeleid met 12 procent daalde door het geloof in het einde der tijden.

Als deze variabelen worden losgelaten verklaart het geloof in het einde der tijden 20 procent van het wel of niet steunen van klimaatbeleid.

Klimaatverandering 

De onderzoekers worden gesteund in hun conclusie door de Republikein John Shimkus. In 2010 verklaarde hij dat hij tegen beleid was om klimaatverandering tegen te gaan omdat “de aarde eindigt pas wanneer god zegt dat het over is”. Vreemd genoeg is hij ook de voorzitter voor de commissie Milieu en Economie in het Amerikaanse congres.

De studie van de wetenschappers is gebaseerd op data uit 2007. Het onderzoek wordt in juni gepubliceerd in het journaal Political Science Quaterly. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Darren Kirby

5 gedachten over “Geloof in einde der tijden ondermijnt Amerikaans klimaatbeleid

 • 22 oktober 2018 om 08:27
  Permalink

  激光無創熱作用模式精準作用於陰道粘膜層、肌層,使陰道組織發生新生改變,修復由於順產而引起的損傷,解決一系列產後女性生殖系統常見問題。私密緊緻作用原理:刺激陰道粘膜固有層、粘膜肌層,使其膠原纖維、彈性纖維大量增生重塑;彈性纖維網修復,陰道收緊 SUI作用原理:恢復盆底正常解剖位置 陰道彈性纖維網得以修復,恢復到正常解剖位置避免了擠壓,牽拉尿道,使尿道角度恢復正常 盆底血供豐富,間接的使尿道括約肌得以修復進而停止漏尿或症狀減輕 私密敏感、潤滑作用原理:CO2微脈管作用,使血管重建、促進血液循環 血管活性腸肽(VIP)和神經肽Y(NPY) 表達增加,敏感度增加 血流量增加,陰道上皮細胞功能增加、陰道粘膜自分泌功能增強,潤滑度增加

 • 23 oktober 2018 om 01:17
  Permalink

  ~100 預防高危致癌的 HPV 16、18 型號 (可減低 70 患子宮頸癌的風險) ~100 減低引致生殖器官濕疣 (俗稱「椰菜花」) 的 HPV 6、11 型的感染 (可減低超過 90 患生殖器官濕疣的風險) HPV4合1子宮頸癌疫苗 Gardasil HPV病毒會感染人類的皮膚及黏膜,一般會透過性接觸及親密的皮膚接觸而受到感染,是一種男性與女性都可能感染的常見病毒。可感染身體各個部位的HPV超過100種,當中有部份的HPV類型可影響生殖器部位,導致生殖器疣(genital warts) 、子宮頸細胞異常(abnormal cervical cells) ,甚至子宮頸癌 (cervical cancer)。 4合1 HPV 子宮頸癌疫苗,覆蓋4種高危HPV病毒:6、 11、16及18型(約70的子宮頸癌由HPV16和HPV18病毒引致),有助預防子宮頸癌、外陰癌、陰道癌及生殖器官濕疣

 • 10 november 2018 om 15:56
  Permalink

  Sunderland secured a dramatic 3-2 win over Chelsea, while Newcastle United could only limp to a 0-0 draw at Aston Villa as the Toon were pushed closer to relegation by their North East rivals. Sunderland 3-2 Chelsea Barclays Premier League RESULT: Plus Aston Villa 0-0 Newcastle United and rest of the 3pm action

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!