Google: Nutsbedrijven moeten groene energie toegankelijker maken

AMSTERDAM – Google vindt dat nutsbedrijven hun grote klanten meer mogelijkheden moet bieden voor het gebruiken van schone energie.

Het windpark van GoogleDit maakte het bedrijf vorige week bekend in een statement.Google heeft al meer dan een miljoen dollar in hernieuwbare energieprojecten geïnvesteerd en maakt zelf gebruik van windenergie

Maar het project waarmee het bedrijf energie afneemt van de projecten is te complex. Volgens Google moet het mogelijk worden om direct energie af te nemen van de windparken.  vindt het proces waarop het energie afneemt te complex en wil dat mogelijk wordt direct energie af te nemen van de windparken.

Nieuwe tariefstructuur

“Wat we nodig hebben is een nieuwe tariefstructuur, waarbij bedrijven direct hernieuwbare energie kunnen afnemen bij hun leverancier”, aldus Google

Google investeert veel in schone energieprojecten en koopt haar windenergie van twee bedrijven in Oklahoma en één in Iowa en het softwareconcern heeft eigen zonnepanelen hij het hoofdkantoor in Mountain View, Californië. “Al onze investeringen in schone energie hebben hun beperkingen. Vooral de manier waarop we onze energie kopen kan voor problemen zorgen.”

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Leaflet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!