Greenwaste verkozen tot ‘Het Duurzame Drentse Bedrijf 2017’

Greenwaste uit Hoogeveen is uit 27 inzendingen verkozen tot ‘Het Duurzame Drentse Bedrijf 2017’. Dat werd bekend tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event in het provinciehuis in Assen. Johan van Dijk uit Emmer-Compascuum is uitgeroepen tot de eerste ‘Duurzame Drentse Willie Wortel van 2017.

Greenwaste ontzorgt ondernemingen door hun volledige afvalproces te organiseren en te monitoren. Zij duiken letterlijk in de containers van hun klanten om zo alle soorten afval in kaart te brengen waardoor maximaal hergebruik wordt gerealiseerd. De jury was onder de indruk van het aanstekelijk enthousiaste ondernemen en het slim samenwerken met andere partijen. Greenwaste levert hiermee een bijdrage aan de afvalreductie en houdt de lijnen tussen klant en verwerker kort, zodat het aantal kilometers klein blijft.

Johan van Dijk mag zichzelf, met de Willie Wortel-award, dit jaar dé Drentse duurzame uitvinder noemen. De jury koos zijn uitvinding uit 7 inzendingen. Van Dijk heeft een prototype van een machine gemaakt waarmee hulzen, die in groten getale achterblijven na het kleiduivenschieten, worden gerecycled. De machine scheidt het plastic (70 procent) van het metaal (30 procent). Beide materialen kunnen daarna worden hergebruikt. Van het plastic maakt hij printdraad voor 3D-printers.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!