Groene energie voor gemeenten in de Drechtsteden

Greenchoice is gestart met het leveren van groene stroom en het aanbieden van CO2-gecompenseerd gas aan 6 gemeenten die samen de Drechtsteden vormen. Dat zijn Dordrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Vanaf 1 januari 2018 gaat ook gemeente Hardinxveld-Giessendam over naar Greenchoice. Greenchoice levert in elk geval voor de komende 3 jaar circa 34 miljoen kilowattuur groene stroom. Dat is te vergelijken met het stroomverbruik van circa 10.000 huishoudens.

De Drechtsteden stelden als voorwaarde dat de nieuw te kiezen energieleverancier uitsluitend groene stroom en CO2-gecompenseerd gas mag leveren. Bij dat soort duurzame stroom hoort een Garantie van Oorsprong (GvO): een digitaal certificaat dat precies laat zien waar en hoe de groene stroom is opgewekt. De GVO’s van Greenchoice garanderen dat de stroom duurzaam in Nederland is opgewekt, via wind, zon of biomassa. Daarnaast compenseert Greenchoice de CO2-uitstoot van het aan Drechtsteden te leveren gas via verschillende gecertificeerde projecten. (foto: Pixabay)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!