‘Groene energie levert België 30.000 banen op’

AMSTERDAM – België kan voor 30.000 man werkgelegenheid creëren als vol wordt ingezet op de ontwikkeling van energie uit hernieuwbare bronnen.

Monteurs die boven in een windturbine zitten Dit verklaart Jan Declerq, voorzitter van de groene-energieafdeling van Agoria, in een interview met de Belgische krant De Morgen. Agoria is de brancheorganisatie voor alle bedrijven in de technische sector.

Declerq komt met zijn uitspraken nadat de Ford-fabriek in Genk wordt gesloten. Hierbij verliezen duizenden werknemers bij Ford, maar ook bij leveranciers van de fabriek hun baan.

Volgens de voorman kan een deel van deze arbeiders al meteen aan het werk om bijvoorbeeld windturbines te onderhouden. “Dat werk is perfect voor iemand die goed is met zijn handen, technisch inzicht heeft, precies is, niet bang is van machines, in shifts kan werken en stressbestendig is.”

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Ventus

4 gedachten over “‘Groene energie levert België 30.000 banen op’

 • 16 oktober 2018 om 14:02
  Permalink

  Acwell 艾珂薇 【臉部保養系列】防敏舒緩超級雙重保濕面霜 AQUA CLINITY CREAM DOUBLE MOISTURE的商品介紹 Acwell 艾珂薇,臉部保養系列,防敏舒緩超級雙重保濕面霜 AQUA CLINITY CREAM DOUBLE MOISTURE

 • 21 oktober 2018 om 04:07
  Permalink

  臉部保養工具-商品清單一覽 商品一覽 臉部保養工具商品清單一覽,提供所有臉部保養工具產品清單一覽,以UrCosme指數高至低排序,共217件臉部保養工具的搜尋結果之第1頁。

 • 19 november 2018 om 11:57
  Permalink

  Schalke’s new manager Markus Weinzierl has stated he is determined to keep the 20-year-old but the club have also made enquiries for Basel’s Swiss international forward Breel Embolo. Manchester City set to follow Nolito move with £30m bid for Schalke star Leroy Sane as Pep Guardiola overhaul takes pace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!