‘Groene stroom kost energienet 300 miljoen’

AMSTERDAM – Als het huidige beleid niet wordt veranderd gaat het invoegen van meer groene stroom in het Nederlandse energienet 300 miljoen euro kosten over 10 jaar.

Windturbines in Nederland in de polder die groene energie opwekkenEen van de oplossingen is om variabele prijzen op een dag te hanteren, zo verklaart Peter Molengraaf, directievoorzitter bij Alliander, in een interview met het Financieel Dagblad.

Op termijn zal groene stroom het Nederlandse energienet overbelasten als het huidige beleid doorgaat. zo denkt Molengraaf.

Daarom zijn forse investeringen in het energienet nodig. De rekening hiervan komt uiteindelijk bij consumenten en het mkb terecht, verwacht de topman.

Stimulering consumenten 

Variabele stroomprijzen aan niet alleen grotere bedrijven zoals nu, maar ook consumenten kan dit voorkomen. Door de energieprijzen af te laten hangen worden consumenten gestimuleerd om stroom te gebruiken wanneer het aanbod het grootst is.

Een woordvoerder van Eon zegt tegenover het dagblad dat het bedrijf beren op de weg ziet voor het plan. Overschakelen naar een ander systeem zou ook kosten met zich meebrengen die doorberekend moeten worden.

Gerelateerde artikelen 

5 gedachten over “‘Groene stroom kost energienet 300 miljoen’

 • 17 oktober 2018 om 09:17
  Permalink

  輕薄乳液質地,令肌膚展現絲滑質感,夏天都能使用。

 • 17 oktober 2018 om 12:15
  Permalink

  德國DRULA美顏潔膚皂 75g 德國DRULA®朵拉潔膚皂 75g推薦用於清潔敏感性皮膚,蘊含豐富植物油與維生素E輕柔清潔皮膚同時保護皮膚屏障,改善皮膚的血液循環。為肌膚帶來純淨感覺,使肌膚柔軟健康。適合皮膚粗糙,青春痘,黑頭和濕疹人仕。 什麼時候使用DRULA COMPLEXION SOAP?用於清潔敏感的皮膚 效果- 溫和的皮膚清潔,同時修護皮膚的保護層- 改善皮膚的血液循環- 改善皮膚粗糙,如粉

 • 19 oktober 2018 om 16:33
  Permalink

  LM SKINCENTRE 毛孔 皮膚知識與問題 皮膚資訊 粗略估計,十個女性求診,有四、五個都會嫌自己的毛孔粗大。毛孔粗大,的確為一眾女士帶來煩惱。究竟毛孔粗大是怎樣形成呢?首先,每個人都會有毛孔,這是一個正常的皮膚組織,只不過有些人毛孔比其他人為大,嚴重的話,面部可以像橙皮一樣,看上來有點可怕。 毛孔是毛髮和油脂腺的共同出口,所以是油脂的出處。油脂分泌多,就會令毛孔擴張。而面部的T字位和面頰兩旁都是油脂腺的集中地,所以亦是毛孔粗大的重災區。更煩惱的是,當油脂遇上塵埃和氧化後,便會阻塞毛孔出口,形成黑點,外觀容易令人感到不雅。 有些人是天生油脂分泌旺盛…

 • 6 november 2018 om 01:22
  Permalink

  Jurgen Klopp believes he has taken on ‘the most interesting challenge’ in world football as he started his reign as Liverpool manager Jurgen Klopp tells Liverpool fans it is time to ‘change from doubters to believers’ after giving first interview as Anfield manager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!