Groene stroom tegen lage prijzen aangeboden in Mexico

UTRECHT – Tijdens een veiling voor energiecontracten in Mexico hebben ontwikkelaars van groene-energieprojecten enorme lage prijzen geboden.

Voor projecten met zonnepanelen werd een prijs van gemiddeld 40,5 dollar per megawattuur genoteerd, voor windenergie 43,3 dollar per megawattuur.

De ontwikkelaars zeggen toe energiecentrales te gaan bouwen en de stroom tegen deze prijzen te verkopen. Uiteindelijk gaat er 1,7 gigawatt aan zonne-energie en 394 megawatt aan windenergie worden gebouwd in het Midden-Amerikaanse land. De ontwikkeling start in 2018.

Aandeel groene energie

In totaal gaan er 18 projecten gerealiseerd worden Volgens persbureau Bloomberg gaan ontwikkelaars in totaal zo’n 2,6 miljard dollar investeren in alle projecten.

Vooral Enel Green Power gaat fors investeren. Het concern steekt 1 miljard dollar in het bouwen van 3 zonneprojecten met een opgeteld vermogen van 1 gigawatt.

De Mexicaanse overheid heeft als doelstelling om het aandeel groene energie te doen stijgen van 25 procent op dit moment naar 35 procent in 2024.

Lees ook: Zonne-energie goedkoopste energiebron in Chili

Foto: Schwnj – Own work, CC BY-SA 3.0 (aangepast door Groene Courant)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!