Groengasinstallatie Hoogheemraadschap van Delfland in bedrijf

Hoogheemraadschap van Delfland voedt per direct groen gas in op het aardgasnet vanuit de afvalwaterzuivering ‘De Groote Lucht’ in Vlaardingen. Daar wordt biogas geproduceerd uit slib en vervolgens opgewerkt naar groen gas in het Bright Biomethane biogasopwerkingsysteem, geleverd door HoSt.

De opwerkingsinstallatie heeft een capaciteit van 350 kubieke meter per uur biogas en maakt gebruik van bewezen membraantechnologie. Door middel van membranen wordt het biogas opgewaardeerd naar gas met aardgaskwaliteit, ook wel groen gas genoemd. De productie van dit hoogwaardig groen gas draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en wordt direct geleverd aan het landelijk aardgasnet.

Voorheen werd het 1,9 miljoen kubieke meter jaarlijks geproduceerde biogas met gasmotoren omgezet naar elektriciteit en warmte. Deze bestaande motoren zijn vervangen door de biogasopwerking in een compacte container. Met het toepassen van het biogasopwerkingsysteem wordt alle energie in het biogas omgezet naar groen gas.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!