GroenLinks: 6 miljard euro voor schone energie

AMSTERDAM – GroenLinks wil een akkoord sluiten met de PvdA en VVD. De partij heeft een begroting naar het kabinet gestuurd waarin 6 miljard euro wordt besteed aan het verduurzamen van de samenleving.

Tweede KamerIn die “duurzaamheidsdeal” stelt GroenLinks voor 6 miljard euro van de rijksbegroting anders te besteden door te kiezen voor schone energie uit zon en wind, investeringen in energiebesparing en openbaar vervoer.

“De politieke discussie richt zich enkel op extra bezuinigingen. Dat is voorbarig en niet productief”, aldus GroenLinks-fractievoorzitter Bram Van Ojik. “Wat ons land nu nodig heeft zijn afspraken om de economie sterker en duurzamer te maken.”

Korte termijn meer banen

Volgens Van Ojik leveren deze voorstellen op de korte termijn meer banen op en zijn ze goed voor het milieu. Hij haalt verder aan dat andere landen in de wereld veel meer inzetten op duurzaamheid.  

Hernieuwbare energie in Nederland heeft op dit moment een aandeel van 4,4 procent. In Zweden is dat bijvoorbeeld 46,8 procent. Hij vindt ook dat landen zoals China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten meer voor schone energie doen. 

Lees hier het complete voorstel 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Sisyfus

3 gedachten over “GroenLinks: 6 miljard euro voor schone energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!