Groot deel (maar geen meerderheid) PVV-kiezers wil meer klimaatbeleid

UTRECHT – Een groot deel, maar geen meerderheid, van de PVV-achterban maakt zich zorgen om klimaatverandering. Ongeveer 44 procent van de PVV-kiezers wil meer klimaatbeleid.

Dit meldt Trouw donderdag op basis van een enquête van i&o Research onder 2.550 Nederlanders. De peiling is uitgevoerd in opdracht van het Klimaatverbond.  

De uitkomst is opmerkelijk. Geen andere politieke partij voert juist zoveel strijd tegen groene energie als de PVV, zowel op landelijk als regionaal niveau.

Van de partij is bijvoorbeeld de term ‘klimaatminaretten’ afkomstig om de 2 angsten, windmolens en de islam, van de PVV samen te vatten.

Energiebesparing

Bij de VVD wil ongeveer 48 procent van de kiezers dat de overheid meer doet om klimaatverandering tegen te gaan. Bij partijen zoals GroenLinks en de PvdD ligt het percentage zoals verwacht erg hoog op meer dan 90 procent.

De peiling is gedaan in verband met ‘Warmetruiendag’, waarop milieuorganisaties mensen proberen te stimuleren om energie te besparen. Bijna de helft van de ondervraagden wil ook daadwerkelijk besparen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!