Grootste Britse verzekeraar investeert in grootste centrale voor getijdenenergie

AMSTERDAM – Prudential, de grootste Britse verzekeraar, gaat tot 100 miljoen pond (126 miljoen euro) investeren in de grootste Britse centrale voor getijdenenergie.

Getijdenturbine, Getijdenenergie
©: Tidal Lagoon Swansea Bay

Dit meldt het bedrijf maandag.

De centrale komt bij Swansea Bay in Wales en gaat naar verwachting 1 miljard pond (1,2 miljard euro) kosten. Met een vermogen van 320 megawatt kan het mogelijk op termijn 8 procent van de Britse stroomvoorziening produceren.

“Dergelijke investeringen leveren onze klanten een sterk en duurzaam rendement op, creëren goede banen, verhogen de productiviteit en de economische concurrentiekracht”, aldus Tidjane Thiam, topman bij Prudential.

Bouw van het project

Volgend jaar begint de bouw van het project dat in 2018 klaar moet zijn. Jaarlijks hopen de initiatiefnemers 495 gigawattuur groene stroom te kunnen produceren voor maar liefst 120 jaar lang.

De geplande centrale werkt als een lagune. Het water wordt eerst vastgehouden en vervolgens uitgepompt door turbines. De technologie wordt als minder schadelijk gezien dan het maken van een dijk met turbines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!