Grootste PR-bureau ter wereld weigert werk van steenkoolproducenten en klimaatontkenners

UTRECHT – PR-bureau Edelman, het grootste bureau ter wereld, gaat niet meer werken voor producenten van steenkool en klimaatontkenners. Deze cliënten zijn een gevaar voor de reputatie van het bedrijf.

Dit meldt The Guardian op basis van nieuwe richtlijnen die het bedrijf heeft opgesteld.

De stap betekent een nieuwe klap voor partijen die de publieke opinie over klimaatbeleid willen beïnvloeden. Edelman is onder andere in de Verenigde Staten betrokken geweest bij campagnes om klimaatverandering en de effecten ervan te bagatelliseren.

‘No-go area’

Michael Stewart, de Europese topman van het bedrijf, noemt klimaatontkenning en steenkool een ‘no-go area’. Hij verklaart verder dat praktijken zoals greenwashing, waarbij bedrijven doen alsof ze duurzaam beleid voeren, ongepast zijn.

Edelman spreekt zich niet uit tegen Bedrijven die zich hebben verzet tegen beleid over het reduceren van Co2-uitstoot. Ook het boren naar olie in de noordpool hoeft niet per se een probleem te zijn.

Het bedrijf, dat vorig jaar een omzet draaide van 833 miljoen dollar, wil niet openbaren hoeveel geld er wordt verdiend met opdrachten in de energiesector.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!