Grote investeringen verwacht voor zonne-energie

AMSTERDAM – Flinke dalingen in subsidies voor fabrikanten van zonne-energie hebben gezorgd voor een hoog aantal faillissementen. Maar daardoor ligt de weg open voor nieuwe, grote investeringen.

Een zonnecentrale midden in de woestijnJaarlijkse uitgaven voor groene energie wereldwijd zullen tot aan 2030 toenemen naar zo’n 630 miljard dollar. Nu is dat nog 190 miljard dollar.

Dat meldt onderzoeksbureau Bloomberg New Energy Finance.  Het bedrag is 37 procent hoger dan een jaar geleden werd berekend.

Totale productie

Als de schattingen van Bloomberg kloppen, is in 2030 de helft van de totale productie van energie groen. De bevindingen zijn in contrast met de vele zonne-energie bedrijven die failliet gaan.

Volgens Bloomberg leidden de faillissementen tot nieuwe ontwikkelingen. Bedrijven werken steeds harder om de prijs concurrerend te krijgen met de prijzen van reguliere energie, waardoor ze winstgevend worden en aantrekkelijk zijn voor investeerders. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Koza1983

3 gedachten over “Grote investeringen verwacht voor zonne-energie

  • 16 oktober 2018 om 17:19
    Permalink

    Les Merveilleuses LADUREE 【Body Care】棉花糖沐浴膠 Bonbon Shower gel的商品介紹 Les Merveilleuses LADUREE,Body Care,棉花糖沐浴膠 Bonbon Shower gel

  • 18 oktober 2018 om 01:15
    Permalink

    Doublo 超聲波拉皮療程 – 去眼袋、去頸紋、去雙下巴、輪廓提升 – Marsha醫學美容集團– 全新醫學療程,媲美傳統拉皮療程,無創無痛免開刀,輪廓即時提升,年輕十年。使用私家醫院級頂級儀器,專利無創拉皮技術,一個療程年輕十年,療效可維持3-5年。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!