‘Harde regulering nodig om groene energie te stimuleren’

AMSTERDAM – Er is harde regulering nodig om groene energie te stimuleren en effectief klimaatbeleid te voeren.

Een stelling zonnepanelen die groene energie producerenDit verklaart Noé van Hulst, voormalig topambtenaar Energie bij het ministerie van Economische Zaken, in een interview met de Volkskrant.

Door het gebrek aan regulering wordt er nog geen werk gemaakt aan energiebesparing, benadrukt Van Hulst. Als voorbeeld waar dat wel gebeurt en ook werkt noemt hij Denemarken. Daar is het verplicht om nieuwe gebouwen energieneutraal op te leveren.

Standpunt

Het standpunt van de voormalig directeur-generaal is opmerkelijk. Van Hulst, inmiddels ambassadeur bij de OESO, heeft zelf de liberalisering van de energiemarkt gedirigeerd. Hij zegt daar nu meer en meer op terug te komen. 

Over de oplossing voor het klimaatprobleem is Van Hulst simpel. Kolencentrales zijn volgens hem de boosdoener en die moeten worden gesloten. Verder concludeert hij dat Co2-opslag wel moet worden toegepast om klimaatverandering op de lange termijn tegen te gaan. 

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

4 gedachten over “‘Harde regulering nodig om groene energie te stimuleren’

 • 17 oktober 2018 om 19:53
  Permalink

  倩碧三步驟洗面皂,溫和潔淨,洗完不緊繃

 • 20 oktober 2018 om 05:32
  Permalink

  私處黑黑的好尷尬!必學3招淡化「妹妹」黑色素 Marie Claire (HK) Edition 不少人都誤以為女生的妹妹私處變黑,就是代表性交次數頻密,這讓對女生實在太不公平了!其實私處變黑可以歸咎於多個原因,即使未有性經驗的女生都可能有顏色深沉的問題,所以不能夠直接將顏色和性交扯上關係喔。想淡

 • 19 november 2018 om 13:29
  Permalink

  Recognise the tall, blond boy in the back row of England’s kit launch photo? Don’t worry, you’re not alone. His name is Eric Dier. Eric Dier was called up by Umbro to star with Rooney & Co in this shoot. He is the rising star of Sporting Lisbon… so why haven’t the FA been in touch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!