InnoEnergy lanceert zesde Investeringsronde voor duurzame energie

InnoEnergy, de innovatiemotor voor duurzame energie in Europa, heeft zijn Investeringsronde van 2017 gelanceerd. Met als doel om de volgende revolutionaire technologieën in energie-innovatie te ontdekken, te ondersteunen en op de markt te brengen.

In zijn zesde jaar staat de Investeringsronde – voorheen de ‘Call for Innovation Projects’ – open voor bewezen technologieconcepten die zullen helpen om de toekomst van de energie-industrie te veranderen. Door het verbinden van aanvragers met InnoEnergy’s pan-Europese netwerk van experts uit de industrie, bedrijven en onderzoekscentra, zal deze ronde de Europese bedrijven – starters, midden- en kleinbedrijf of groter, helpen de uitdagingen van het commercialiseren van technologie het hoofd te bieden – het verkorten van de reis van lab naar de markt.

Sinds 2011 heeft de Investeringsronde projecten gesteund om 1,2 miljard euro in te zamelen, waarbij InnoEnergy 147 miljoen euro heeft geïnvesteerd en de rest gefinancierd werd door partnerbedrijven en investeerders. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van 250 projectpartners in heel Europa, met 78 producten die nu commercieel rendabel zijn en gekoppeld worden aan 3 miljard euro in verwachte omzet.

De Investeringsronde is geopend van 1 februari tot en met 7 april 2017.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!