Isolatieveiling provincie Groningen leidt tot 2.000 deelnemers

De isolatieveiling die dit voorjaar in 12 Groningse gemeenten is gestart, is een succes gebleken. In totaal hebben 2.000 deelnemers uit de provincie Groningen meegedaan aan de isolatieveiling.

Ter gelegenheid van dit succes bezochten wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn en gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen een isolatieklus in Zuidhorn. Zij hielpen bij het isoleren van de woning van mevrouw Buffinga.

In totaal hebben 2.000 mensen uit de gehele provincie meegedaan aan de isolatieveiling. Tot nu toe zijn er al bijna 500 maatregelen uitgevoerd en dit aantal loopt nog steeds op. De meest populaire maatregel is vloer- en spouwmuurisolatie.

De isolatieveiling is een campagne van het Energieloket Groningen met hulp van de Groningse gemeenten, provincie Groningen, en Slim Wonen met Energie. Met de isolatieveiling konden inwoners van de deelnemende gemeenten gezamenlijk isolatie inkopen. Er zijn plannen om volgend jaar een soortgelijke veiling op te starten voor zonnepanelen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!