Itho Daalderop introduceert 4 nieuwe warmtepompen

Itho Daalderop introduceert 4 nieuwe warmtepompen. De nadruk ligt steeds meer op slimme, zelflerende producten en systemen voor nog meer comfort, efficiëntie, energiebesparing en rendement. Monitoring en bediening op afstand via een app spelen daarbij een steeds grotere rol. Zo kan men meekijken in de vele duizenden warmtepompen die real time worden gemonitord.

De vijfde generatie water/water warmtepomp WPU 5G is de energiezuinigste in de markt. De WPU 5G-serie onderscheidt zich met schoon water als bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard een gelijkstroompomp en een geïsoleerd voorraadvat dat samen met de warmtepomp in een compacte kast wordt toegepast. Vergeleken met conventionele water/water warmtepompen zijn de rendementen op ruimteverwarming 12 procent en op tapwaterbereiding 25 procent hoger.

De HP-S is een compleet concept voor duurzaam verwarmen én koelen en bereiden van warm tapwater. De HP-S bestaat uit een binnen- en buitendeel. De warmtepomp presteert het beste met een lagetemperatuurverwarmingssysteem (LTV), zoals vloerverwarming. Beide pompen kunnen bestuurd worden met afstandsbediening en de Spider App voor de slimme thermostaat. De HP-S is geschikt om zelfstandig te verwarmen, het warm tapwater te bereiden en te koelen. Er kan een keuze gemaakt worden uit all electric of een hybride opstelling.

De zelflerende (Green Energy) Smartboiler kan naar behoefte opwarmen. De boiler leert op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het opwarmen daaropaan. Dit is energiezuiniger, omdat het verwarmen wordt uitgesteld en hierdoor minder warmte en energie verloren gaan. Door de lagere watertemperatuur worden stilstandsverliezen geminimaliseerd. Deze besparing kan oplopen tot 10 procent per jaar bij de normale Smartboiler en tot 12 procent bij een Green Energy Smartboiler met app-functionaliteit.

De Green Energy Smartboiler is een slimme elektrische tapwaterboiler die zelflerend is en zijn opwarming aanpast aan het gedrag van de gebruiker. Dat bespaart tot 12 procent energie vergeleken met een normale elektrische boiler. De overcapaciteit aan duurzame energie op het net wordt gebruikt om tussentijds te verwarmen. Het verbruik is te monitoren met de Smartboiler App, waarmee ook een aantal functionaliteiten bediend kunnen worden. Volgens de jury een vernuftige vernieuwing van de klassieke boiler, met een slimme kijk op nieuwe techniek en gebruikersgedrag en een innovatief antwoord op de vraag naar opslag voor primaire reserves.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!