‘Kabinetsbeleid legt bom onder energiebesparing woningcorporaties’

AMSTERDAM – Woningcorporaties moeten stoppen met de plannen om hun woningen energiezuiniger te maken door de plannen van het kabinet.

Zonnepanelen van D66 op daken AmsterdamDit blijkt uit een inventarisatie van de Woonbond, de landelijke belangenvereniging van huurders.

Slechts een kwart van de corporaties kan alle voorgenomen plannen uitvoeren. Ruim tweederde maakt pas op de plaats of stopt zelfs helemaal met investeren.

Het doel van de woningcorporaties is dat in 2020 alle corporatiewoningen energielabel B hebben. “Dat levert huurders niet alleen meer wooncomfort en een lagere energierekening op, het draagt ook bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot”, aldus de Woonbond

Verhuurderheffing

De verhuurderheffing is verreweg de belangrijkste oorzaak die in de toelichtingen genoemd wordt. De 1.7 miljard die corporaties jaarlijks moeten gaan bijdragen aan het rijk trekt een streep door energiebesparingsplannen. 

Ronald Paping, directeur van de Woonbond: “De Woonbond stelt voor om de verhuurderheffing door een investeringsplicht te vervangen, onder andere in energiebesparing.”

Gerelateerde artikelen 

5 gedachten over “‘Kabinetsbeleid legt bom onder energiebesparing woningcorporaties’

 • 18 oktober 2018 om 23:42
  Permalink

  倩碧卓越润肤乳,全新的倩碧有油黄油.升级配方,创新修护科技,提升弹润膜力,带来内润外弹光采肌.全新倩碧天才黄油+,专注修护天然肌肤保护膜力,成就弹润膜力升级,内润外弹,卓效不凡,倩碧小黄油带来更好的滋润护肤体验!

 • 21 oktober 2018 om 20:45
  Permalink

  Ellanse洢蓮絲(依戀詩)是一款荷蘭與英國共同研發的的新型真皮填充劑,是由30的25-50微米(µm)的聚己內酯(polycaprolactone, PCL)完美微型正圓晶球,以及70的PBS-生物降解材料(carboxymethylcellulose, CMC)製成的凝膠體,這些成分都是通過FDA(美國食品藥品監督管理局)和歐洲CE認證的安全成分,在人體內水分和二氧化碳作用下可以完全被分解吸收和排出的安全物質,對人體不會產生過敏反應,因此治療前不需經過敏檢測,在使用上幾乎不產生副作用。

 • 7 november 2018 om 12:11
  Permalink

  Celtic defender Virgil van Dijk has scored six times already this season and revealed the attacking side of his game was indirectly influenced by Holland’s legendary attacker Johan Cruyff. Celtic defender Virgil van Dijk reveals his attacking prowess has been shaped by Holland legend Johan Cruyff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!