#KlimaatKandidaat van start: 11 KlimaatKandidaten voor komende Tweede Kamerverkiezingen bekend

De campagne #KlimaatKandidaat is officieel gelanceerd. Het is een initiatief van de Jonge Klimaatbeweging die de stemmen van 33 jongerenorganisaties bundelt om jongeren meer inspraak in klimaat en duurzaamheidsbeleid te geven.

9 politieke jongerenorganisaties kiezen een KlimaatKandidaat binnen hun partij, om de boodschap naar Den Haag te brengen dat jongeren, ongeacht hun politieke kleur, het tijd vinden voor klimaatactie en eisen dat de politiek hier meer aandacht aan gaat besteden.

Op www.klimaatkandidaat.nl staan alle geselecteerde politici evenals meer informatie. De initiatiefnemers hopen zoveel mogelijk stemmers, jong en oud, te overtuigen op een klimaatkandidaat te stemmen. Mensen kunnen aangeven op hun klimaatkandidaat te stemmen door zich op aanwezig te zetten bij het Facebook event ‘Ik stem op mijn #KlimaatKandidaat’. Zo laten stemmers direct zien dat klimaat een belangrijk thema voor hen is.

Onderdeel van de campagne is een debat tussen de klimaatkandidaten op 1 maart in Utrecht. De KlimaatKandidaten zijn Agnes Mulder (CDA), Paul Smeulders (GL), Arend Meijer (D66), Sharon Dijksma (PvdA), Dennis Wiersma (VVD), Carla Dik Faber (CU), Ines Kostic (PvdD), Theun Wiersma (50Plus), Hans van ‚t Land (SGP), Sandra Beckerman (SP), Dion Graus (PVV).

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!