KLM scoort internationaal hoog in brandstofefficiëntie

UTRECHT – KLM scoort in een vergelijking van de brandstofefficiëntie van een reeks luchtvaartmaatschappijen die tussen de Verenigde Staten en Europa vliegen internationaal hoog.

Dit blijkt uit onderzoek van The International Council on Clean Transportion (ICCT), een Amerikaans-Europese milieuorganisatie die extra let op de transportsector.

In een ranking staat KLM op de vierde plaats als het gaat om brandstofefficiëntie. Hiermee scoort KLM hoger dan het gemiddelde in de sector, maar staat de onderneming nog achter Norwegian Airberlin en Aer Lingus. KLM verbruikt 22 procent meer brandstof per kilometer dan Norwegian.

Slechtst scorende maatschappijen

De slechtst scorende luchtvaartmaatschappijen zijn Britsh Airways, SAS en Lufthansa. Zij verbruiken respectievelijk 51 procent, 44 procent en nogmaals 44 procent meer brandstof per kilometer.

ICCT merkt op dat het gat tussen de meest zuinige en minst zuinige luchtvaartmaatschappij 51 procent is. Hiermee presteren transatlantische maatschappijen slechter dan Amerikaanse concullega’s.

De 3 slechtst presterende vliegers zijn opgeteld verantwoordelijk voor een vijfde van alle gevlogen kilometers tussen de Verenigde Staten en Europa. Tijdens een retourvlucht tussen Europa en de VS wordt per passagier gemiddeld een ton Co2 uitgestoten. Dit staat equivalent aan een jaar lang 35 kilometer van en naar het kantoor rijden met een Toyota Prius.

Lees hier het gehele rapport 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!