Lefier en BAM Wonen maken 169 woningen in Emmerhout gasloos

Lefier en BAM Wonen hebben een contract getekend voor het energieneutraal en Nul op de Meter (NOM) maken van 169 woningen in Emmerhout. De woningen krijgen onder andere een isolatiegevel, zonnepanelen, een warmtepomp en een ventilatiesysteem. Met deze verbeteringen kunnen de huizen volledig van het gas af. Ook krijgt een deel van de woningen een nieuwe badkamer, keuken en toilet.

Hans Vegter, projectmanager bij Lefier, is blij met de samenwerking tussen BAM Wonen en Lefier. ‘De plannen zijn rond, samen hebben we de puzzelstukjes bij elkaar gekregen. We zitten nu met bewoners aan tafel, zij kiezen uiteindelijk of ze akkoord gaan met de woningverbetering. Maar de meeste bewoners staan er positief in. Zoals het er nu voor staat kunnen we in november 2018 beginnen met de verduurzaming’.

De 169 woningen zijn een deel van het totaal aantal dat gerenoveerd wordt. Voor 2019 staan in Emmerhout 252 woningen op de planning om gerenoveerd te worden. En in 2016 werden al 38 woningen aangepakt aan de Laan van het Kinholt. Dat project is door de huurders positief gewaardeerd met een 8,3 als gemiddelde score. Al deze renovaties passen binnen de ambitie van Lefier om voor 2050 alle woningen energieneutraal en gasloos te maken.

BAM heeft meer dan 1.200 NOM-woningen gerealiseerd en in voorbereiding en heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM-keur ontvangen. Hiermee zijn de kwaliteit en beloofde prestaties van de NOM-woningen officieel gegarandeerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!