Oud-premier Lubbers: ‘groene groei heeft hoogste prioriteit’

AMSTERDAM – De wereld maakt zich druk om het herkapitaliseren van banken en het bezuinigen op de overheidsuitgaven van Europese landen, maar waar de wereld het meeste behoefte aan heeft is: groene groei.

Dit schrijven oud-premier Ruud Lubbers en Paul van Seters, hoogleraar globalisering aan de Universiteit van Tilburg, in een opiniestuk in de Volkskrant.

In het kader van groene groei is daarom de komende G20-top in Mexico en duurzaamheidsconferentie R+20 ontzettend belangrijk, zo betogen beide mannen.

Lubbers en Van Seters zien vooral belangrijke kansen in de emissiehandel van CO2. Ze vinden dat de EU meer CO2-rechten opzij moet zetten om zo de prijs van de CO2-uitstoot omhoog te drukken. De schade wordt ruimschoots goedgemaakt door de investeringen in innovatie in groene technologie, zo denken ze.
Topeconomen

Ook topeconomen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg bepleiten voor een bevordering van duurzame energie in een opiniestuk in de Telegraaf. Het belastingstelsel moet bijvoorbeeld worden vergroend.

Ze betogen dat als Nederland niet meer investeringen zal doen in onderzoek, ontwikkeling en duurzame energie de economie achter zal gaan lopen bij de rest van de wereld. Een van de methodes om een duurzamere economie te bevorderen is het terugleveren van groene stroom door particulieren te verruimen.

Gerelateerde artikelen

Foto: copyright: Digimist

6 gedachten over “Oud-premier Lubbers: ‘groene groei heeft hoogste prioriteit’

 • 15 oktober 2018 om 12:25
  Permalink

  只需要上網辦理手續,手續簡單,提供最貼心的方案 樓宇按揭貸款- 中國及海外業務| 中國業務| 海外業務. … 永隆銀行竭誠為您實現置業大計,提供一站式的國內樓宇按揭貸款服務,透過本行的專業服務及靈活貸款安排, …

 • 16 oktober 2018 om 06:58
  Permalink

  Restylane乃一系列用於美顏的長效透明質酸產品。 Restylane療程能有效撫平皺紋、美化臉型輪廓及唇部,並可改善膚質及肌膚的彈性。Restylane透明質酸作用原理 Restylane透明質酸均以非動物來源的透明質酸作為原料,獨有的NASHA™專利技術研製而成。微量Restylane透明質酸凝膠到皮膚中,可以讓您的面部肌膚恢復豐盈飽滿。 Restylane透明質酸中的透明質酸與人體內的天然透明質酸十分相似,使用前無需進行皮膚測試,引起過敏反應的機率亦極低。

 • 17 oktober 2018 om 08:06
  Permalink

  輕盈卻奢華的凝霜能每晚幫助明顯緊實、拉提並雕塑線條。

 • 20 oktober 2018 om 01:21
  Permalink

  Vol.24 你累了嗎?DIY打造私人居家SPA So Easy~ 化妝品排行榜特別報導 近半年UrCosme指數評比下,被網友列為具有「舒緩、香氣宜人…,在排行榜特別報導中可以看到關於Vol.24 你累了嗎?DIY打造私人居家SPA So Easy~的10個編輯部精選商品和網友相關心得。

 • 8 november 2018 om 07:55
  Permalink

  Southampton manager Mauricio Pellegrino faces an uncertain future after his side slipped into the Premier League relegation zone after losing at home to Liverpool. Southampton’s confidence is running out, admits Mauricio Pellegrino as axe hovers over Saints manager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!