Marktaandeel duurzaam hout in Nederland verdubbeld

AMSTERDAM – Het marktaandeel van duurzaam geproduceerd hout is op de Nederlandse markt tussen 2008 en 2011 toegenomen van 33,5 procent naar 65,7 procent.

Een stapel hout op een veldAanvankelijk was het doel van het Nederlandse kabinet om het aandeel in 2011 omhoog te krikken naar 50 procent. Die doelstelling is volgens de cijfers van Stichting Probos ruimschoots behaald.

Het hout is afkomstig uit bossen die duurzaam beheerd worden. Op deze manier hoopt de overheid dat duurzame bossen wereldwijd gestimuleerd worden. Ook wil de overheid het aandeel van duurzaam hout in Nederland verder zien stijgen.

Tropisch hout

Vooral als het gaat om tropisch hout is er een sterke stijging waarneembaar. Het aandeel dat duurzaam geproduceerd is steeg van 15,5 procent naar 39 procent. Op dit moment is ruim 20 miljoen hectare bos in de tropen FSC-gecertificeerd. Dat is zo’n 6 procent van het areaal tropisch productiebos. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Hans

Eén gedachte over “Marktaandeel duurzaam hout in Nederland verdubbeld

  • 16 oktober 2018 om 00:02
    Permalink

    細數6大男星的後台時刻 Marie Claire (HK) Edition 這是上場前的30分鐘,在安靜到只能聽見自己心跳的化妝間,無論身經百戰或是初次登台,每位演員莫不經歷緊張冒汗,或正準備進入角色的微妙狀態。英國攝影大師 Simon Annand 用30年光陰,踏進英國各

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!