‘Mens is al over grondstofbudget heen voor dit jaar’

AMSTERDAM – De mensheid heeft voor dit jaar al alle grondstoffen die de aarde kan voortbrengen in 1 jaar verbruikt. Tot en met het einde van het jaar putten we de natuur uit op leenbasis.

De mensheid is over haar grondstofbehoefte heen voor dit jaarDit stelt het Global Footprint Network, een onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met ecologische voetafdrukken van de mens.

Volgens het bureau zijn we op 22 augustus over de grens gegaan voor dit jaar. In de ongeveer 8 maanden daarvoor hebben we alle hernieuwbare grondstoffen gebruikt en CO2 uitgestoten die de aarde aankan.

Grondstofbehoefte van de mens

Het bureau merkt op dat de grensdatum voor elk jaar steeds dichterbij kwam. In 1970 kon de natuur nog tegemoet komen aan de grondstofbehoefte van de mens, maar in 1992 ging men al over de grens op 21 oktober.

Gevolgen van de overconsumptie zijn duidelijk, aldus Global Footprint Network. Klimaatverandering is een voorbeeld, maar ook krimpende bossen, het uitsterven van sommige diersoorten, hogere grondstofprijzen en onrust in sommige landen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: dtkuma2

10 gedachten over “‘Mens is al over grondstofbudget heen voor dit jaar’

 • 14 oktober 2018 om 21:58
  Permalink

  我們彩用國際及美國食品及藥物管理局FDA認可的CO2 激光儀 Lutronics® Spectra SPR, 具安全性, 準確度高 . 二氧化碳激光可安全地去除皮膚上的癦痣、肉粒、疣、老人斑等問題。此激光的幼細光束可準確及直接地將要去除的組織氧化,過程快捷,傷口細小及乾淨,對周圍的皮膚傷害減至最少。一般1-2次就可永久去除。

 • 17 oktober 2018 om 10:20
  Permalink

  留下愛的印記 Marie Claire (HK) Edition 情人節將至,藉着浪漫的節日,為愛侶和摯愛送上窩心禮物。Georg Jensen精選一系列極具象徵意義的禮物:全新Love Knot系列以同心結為主題,象徵堅定的承諾,是給愛侶最好的信物;品牌還有一系列

 • 18 oktober 2018 om 05:40
  Permalink

  香港美容專欄作家Yoko Tsang: 紅黑杞子 雙劍合壁留住青春 香港美容專欄作家Yoko Tsang: 紅黑杞子 雙劍合壁留住青春

 • 21 september 2019 om 15:06
  Permalink

  kdxvcrzl,Very helpful and best artical information Thanks For sharing.I LOve your Blog!

 • 22 september 2019 om 07:20
  Permalink

  nwdlzcviah,Definitely believe that which you said. Your favourite justification appeared to be on the net the simplest thing to remember of.I LOve your Blog!

 • 23 september 2019 om 00:41
  Permalink

  hwfydqerdxy,Hi there, just wanted to say, I liked this article. It was helpful. Keep on posting! I LOve your Blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!