Miljoenen euro’s voor warmtenet Nijmegen

Er wordt de komende tijd ruim 23 miljoen euro extra geïnvesteerd in de regio Arnhem Nijmegen. 3,2 miljoen euro gaat naar nieuwe investeringen in de energietransitie zoals aardgasvrije wijken in Arnhem en een Warmtenet in Nijmegen.

Er komt verder onder andere extra geld voor de organisatie van een Dutch Energy Week in Arnhem, verbetering van station Heijendaal en renovatie van de Vereeniging in Nijmegen. De investeringen wordt via programma’s gedaan, de zogenaamde iconen:

  1. Ruimte voor werk, kennis en innovatie in Health en Energy

10,2 miljoen euro nieuwe investeringen in het versterken van de hotspots Energy (Arnhem) en Health en Hightech (Nijmegen). De bereikbaarheid van campussen en het versterken van innovatieve netwerken en bedrijvigheid.

  1. Bruisende binnensteden aan de rivier

10,5 miljoen euro nieuwe investeringen in onder andere de culturele samenwerking tussen Arnhem en Nijmegen en een WO-II-portal. En de vergroening van de Oostelijke Waalkade in Nijmegen en de herinrichting van de hoge Rijnkade in Arnhem.

  1. Slimme duurzaamheid
    3,2 miljoen euro nieuwe investeringen in de energietransitie zoals aardgasvrije wijken in Arnhem en een Warmtenet in Nijmegen. En investeringen in duurzame mobiliteit waaronder het stimuleren van waterstofmobiliteit en een verwarmd fietspad in Renkum.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!