Mitsubishi introduceert nieuwe water/water-warmtepomp

Mitsubishi Electric introduceert de Alklima CRHV water/water-warmtepomp voor binnenopstelling. De nieuwe grondgebonden warmtepomp onttrekt zijn energie uit open- of gesloten bronsystemen waardoor een continu hoog rendement kan worden gerealiseerd.

De warmtepomp wordt als kant-en-klare module met een vermogen van 60 kilowatt geleverd. 16 modulen kunnen regeltechnisch in cascade-opstelling worden geschakeld tot een vermogen van maximaal 960 kilowatt. Toepassingen van de CRHV zijn voornamelijk te vinden in  de utiliteitsbouw maar ook in andere omgevingen waar grote hoeveelheden warm water vereist zijn.

Het systeem is in staat om warm water te realiseren met een maximale temperatuur van 65 graden Celsius zonder daarbij gebruik te maken van elektrische bijverwarming. Aan de zijde van het koudemiddel kent het systeem een gesplitst circuit met een kleine inhoud. Hierdoor kan bij calamiteiten een volledige systeemuitval worden voorkomen. Het installatieoppervlak van een warmtepomp-unit bedraagt maximaal 0,72 vierkante meter.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!