Multinationals pleiten opnieuw voor hogere klimaatdoelen

AMSTERDAM – Multinationals in Nederland en in het buitenland hebben opnieuw gepleit voor betere en strengere klimaatdoelen vanuit Europa.

Luchtvervuiling, Co2
©: Flickr/ sid

Onder andere Unilever, Philips en Ikea hebben een oproep gedaan aan de Europese Raad. De raad vergadert binnenkort over de Europese klimaatdoelen.

De bedrijven willen dat er strengere klimaatdoelen worden afgesproken voor 2030 en dat de overeenkomst ook verplicht worden voor de lidstaten.

Europa heeft voor 2030 als voorlopige doelstelling om 27 procent van alle energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Verder moet er 25 procent worden bespaard op het energieverbruik en moet de Co2-uitstoot met 40 procent zijn verlaagd binnen 16 jaar.

Doelen voor 2020

De multinationals willen minstens 40 procent energiebesparing en 40 procent van de energie moet uit groene bronnen komen. Verder moet de Co2-uitstoot met veel meer dan 40 procent worden verlaagd.

Onlangs werd duidelijk dat de klimaatdoelen voor 2020 van Europa in gevaar komen. Volgens een rapport van begin vorige weke gaat twee derde van de Europese lidstaten de individuele doelen niet halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!