NDSM Energie en Eneco bundelen krachten rond energietransitie

De Amsterdamse bedrijvencoöperatie NDSM Energie en energiebedrijf Eneco starten een samenwerkingsverband om samen met bedrijven en burgers de lokale energietransitie te versnellen.

NDSM Energie en Eneco zijn ervan overtuigd dat lokale initiatieven een sleutelrol spelen naar een volledige duurzame energievoorziening in Nederland. Binnen de samenwerking ligt de nadruk op de ontwikkeling van projecten op het gebied van zonne- en windenergie, levering van Nederlandse duurzame energie en de uitrol van innovatieve producten en diensten.

NDSM Energie en Eneco richten samen een projectbureau op om lokale energieoplossingen te realiseren met lokale bedrijven. Kennis over duurzaamheid en innovatie wordt uitgewisseld als onderdeel van de samenwerking. Dit gaat ertoe leiden dat op korte termijn de eerste bedrijven op de NDSM-Werf worden voorzien van zonnepanelen, energie bespaard gaat worden door onder meer inzet van elektrisch vervoer en het zogeheten peakshaving – het inzetten van batterijen om piekbelasting in stroomverbruik op te vangen. Ook wordt onderzoek gedaan naar de mate waarin innovaties zoals opslag en onderlinge uitwisseling van energie bijdragen aan de versnelling van de lokale energietransitie.

De samenwerking met NDSM Energie is voor energiebedrijf Eneco een logische stap in de ambitie om uit te groeien tot partner van partijen die vaart willen maken met de energietransitie.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!