Nederlander wil dat pensioenfondsen investeren in windmolens

AMSTERDAM – Ruim de helft van de Nederlanders hun pensioen voor een deel beleggen in windmolens en zonnepanelen. Toch investeren pensioenfondsen nu gemiddeld nog maar een half procent in schone energie.

Dit blijkt uit onderzoek van Profundo en van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu. De organisatie zegt geen klimaattoppers te vinden onder de Nederlandse pensioenfondsen.

Iets meer dan de helft van de Nederlanders vindt het belangrijk dat hun pensioen klimaat- en energiebewust wordt belegd. Verder is opvallend dat mensen maatschappelijk verantwoord beleggen belangrijker vinden dan een maximaal rendement (70% versus 43%).

Versplintering

Belangrijkste oorzaak waarom de investeringen in schone energie bij pensioenfondsen niet genoeg zijn, is de versplintering van het beleid om te investeren in schone energie bij fondsen.

Zo loopt BPL (Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw) voorop bij investeringen in relatief schone bedrijven, maar loopt het juist achter als het gaat om beleggingen in steenkoolproducenten rechtstreekse investeringen in duurzame energie.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Solfocus

3 gedachten over “Nederlander wil dat pensioenfondsen investeren in windmolens

  • 16 oktober 2018 om 19:02
    Permalink

    敘述可治療黑眼圈的眼袋手術:內開法、眼袋脂肪下移下眼眶膜修復手術及 before and after 。

  • 25 oktober 2018 om 22:12
    Permalink

    多層次凍齡回春技術 @ 台北醫美 悠美醫療 變革者Dr Nelson :: 隨意窩 Xuite日誌 自從微整型開始蓬勃發展後,影響整型事業甚鉅,凡舉例隆鼻、隆下巴、填淚溝等等,都有非常好的術後效果,唯有回春拉提的效果,微型整形的表現並不是這麼好,也無法跟傳統的侵入式手術相比較。微整型式的拉皮方法,雖然羽毛式拉皮由美國與俄國開始發展,可以溯回二十年以前的歷史,但從三年前,由日本與韓國開始新的埋線式拉皮才有正式的改良而且適合東方人的施術方式與結果。 悠美診所專業醫療團隊於三年前也推出類似的治療方針 @ 醫美,悠美,朱芃年 @ drnelsonchu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!