Nederlands African Clean Energy gaat naar Amerika voor pitch van 1 miljoen dollar

African Clean Energy is uit 130 inzendingen verkozen als de Nederlandse finalist van Chivas The Venture. Daarmee is het een van de 30 sociale ondernemingen wereldwijd die deelneemt aan de finale van Chivas The Venture.

Chivas The Venture is de internationale zoektocht naar de volgende generatie ondernemers die een sociale impact willen maken. De 30 finalisten, afkomstig uit 6 verschillende continenten, krijgen de mogelijkheid om te pitchen voor een jury en daarmee aanspraak te maken op een investeringsfonds van 1 miljoen dollar.

Iedere 8 seconden overlijdt er ergens ter wereld iemand aan de gevolgen van het inademen van rook afkomstig van koken op open vuur. Judith Walker (27) van African Clean Energy produceert rookvrije en milieuvriendelijke kooktoestellen voor gezinnen in ontwikkelingslanden, waarmee tevens zonne-energie kan worden opgewekt voor led-verlichting en het opladen van mobiele telefoons. Hiermee verbetert African Clean Energy het leven van gezinnen als het gaat om gezondheid en energiekosten.

African Clean Energy is verkozen om Nederland in juli 2017 te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van Chivas The Venture, in Los Angeles. De andere finalisten waren Closing the Loop, Invi, Ava en Legbank.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!