Nederlandse banken beleggen meer in groene energie

AMSTERDAM – Banken in de afgelopen 2 jaar fors meer geïnvesteerd in groene energie en veel minder in fossiele brandstoffen. De investeringen stegen met 55 procent naar 1,5 miljard euro vergeleken met de periode 2007 tot en met 2009.

Dit blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer. Rabobank blijkt de grootste beleggers in duurzame energie, gevolgd door Triodos Bank, NIBC en ASN Bank. ABN Amro bleek erg weinig te investeren in groene energie. De bank wordt dan ook opgeroepen door de Eerlijke Bankwijzer om wat te doen aan het huidige beled.

“Gelukkig zijn er heel wat banken die mooie rapportcijfers laten zien”, zegt Geert Ritsema van Milieudefensie namens de Eerlijke Bankwijzer. “Zelfs terwijl de regering geen consistente overheidssteun voor verduurzaming van de elektriciteitsvoorziening bood. Het is veelzeggend dat juist staatsbank ABN AMRO zo dramatisch achterblijft. We roepen het volgende kabinet op echt te kiezen voor duurzame energie.”

Lees hier het gehele rapport

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Eneco

3 gedachten over “Nederlandse banken beleggen meer in groene energie

  • 18 oktober 2018 om 14:45
    Permalink

    濃郁的眼霜能淡化黑眼圈、陰影、浮腫與細紋外觀。

  • 19 oktober 2018 om 11:12
    Permalink

    Boots 博姿 【N。7】日夜修護眼霜 Positive Action Day And Night Eye Care的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 Boots 博姿,N。7,日夜修護眼霜 Positive Action Day And Night Eye Care

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!