Nederlandse eigenaar van Tetris stapt in zonne-energie en energie-opslag  

AMSTERDAM – Henk Rogers, van Nederlandse afkomst maar nu wonend in Hawaï, stapt in zonne-energie en de ontwikkeling van energie-opslag.

Deze week maakt hij zijn nieuwe bedrijf bekend, Blue Planet Energy Systems. Het nieuwe bedrijf wil vooral opzetten op batterijsystemen voor huizen en bedrijf die zonnepanelen hebben.

Het Blue Ion systeem werkt op lithium ijzer fosfaat batterijen van Sony. Rogers heeft het systeem het laatste jaar bij zijn eigen huis getest. Volgens de ondernemer kan het systeem het 20 jaar uithouden en is er geen koeling nodig.

Rogers is vooral bekend als ondernemer in de spelletjesindustrie en als de eigenaar van de rechten op Tetris, het bekende computerspel.

Na een hartaanval in 2006 besloot hij meer voor de wereld te gaan doen. “We gaan een einde maken aan het gebruik van fossiele brandstoffen. Dat is mijn nummer 1 missie”, aldus Rogers tegenover AP.

Zijn eigen huis is al zelfvoorzienend. Het dak ligt vol met zonnepanelen, met de batterijen is er ook ’s nachts elektriciteit en voor de deur staan 2 Tesla’s.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!