Nederlandse turbinefabrikant Tocardo in joint venture van 200 miljoen

AMSTERDAM – De Nederlandse turbinefabrikant Tocardo is samen met het Britse Mosscliff Environmental een nieuwe bedrijf begonnen dat al financiering ter waarde van 200 miljoen dollar heeft weten te verzamelen.

Dit meldt persbureau Bloomberg.

“Tocardo is het enige bedrijf ter wereld dat getijdenturbines massa produceert en verkoopt wereldwijd”, aldus Paul Morris, de directeur van het nieuwe bedrijf, MT Tidal geheten.

Het nieuwe bedrijf zal voor 80 procent zich concentreren op het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk waar 5 projecten worden onderzocht. Verder wordt ook gekeken naar 4 ontwikkelingen in de Verenigde Staten en Azië.

Mosscliff Environmental is actief in een reeks sectoren met groene energie. Zo levert en installeert het bedrijf onder andere windturbines en zonnepanelen.

Tocardo is één van de meest actieve producenten van getijdenturbines ter wereld. In Nederland draait al langer een turbine van Tocardo in de Afsluitdijk. Begin dit jaar werden er nog eens 3 turbines in de dijk geplaatst. Het bedrijf is verder van plan om 5 turbines, elk met een vermogen van 200 kilowatt, in de Oostenscheldekering te installeren.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!