Nieuw groengasvulpunt geopend in Winsum

Wie groen gas wil tanken kan vanaf nu ook terecht aan de Garnwerderweg in Winsum. Het nieuwe vulpunt bij het BP-tankstation is officieel geopend door gedeputeerde Homan en wethouder Blok van de gemeente Winsum.

Het is het negende tankstation in de provincie Groningen en nummer 159 in heel Nederland. Het vulpunt is ontwikkeld door Holthausen Clean Energy Solutions, die daarmee is ingegaan op de vraag van de provincie om meer vulpunten te realiseren. De gemeente heeft de vergunning verleend en de locatie ter beschikking gesteld.

Het groengasvulpunt in Winsum is het eerste in een reeks van 5 nieuwe vulpunten in de provincie. De andere 4 worden later dit jaar en begin 2018 geopend, in Appingedam, Groningen, Meeden en Winschoten.

De Holthausen Groep is al enkele jaren bezig met de verduurzaming van vervoer. Zo is het bedrijf behalve met de ontwikkeling van groengasvulpunten ook actief bezig met tankstations voor waterstof. Het voordeel van waterstof boven groen gas is dat het tanken snel klaar is, je er langere afstanden op kunt rijden en dat het veel beter te transporteren is, doordat de energie in gasvorm is op te slaan. De verduurzaming gaat stapsgewijs: groen gas is stap één, waterstof de volgende. De vulpunten dragen de naam Holthausen Energy Points en worden de komende jaren verder in Noord-Nederland neergezet.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!