Nuon: Ondanks lage score, blij met duurzaamheidsonderzoek energieleveranciers

UTRECHT – Nuon zegt in een reactie blij te zijn met de duurzaamheidsranking die de Consumentenbond en milieuorganisaties hebben gedaan, ondanks de lage score die het bedrijf zelf krijgt.

“Omdat de oproep wordt gedaan nog meer te investeren in wind; dat doen wij al en dat zal alleen maar toenemen”, aldus Nuon.

Het energiebedrijf krijgt een 3,9 in de duurzaamheidsranglijst, één van de laagste scores. Volgens Nuon zelf komt dat doordat het bedrijf de verantwoordelijkheid heeft om “betrouwbare en goedkope” stroom te produceren voor het net.

“Feit is namelijk dat in Nederland de energie nog voor 90 procent met fossiele brandstoffen wordt opgewekt, windenergie nog subsidie nodig heeft en de markt wordt bepaald door een lage kolenprijs.” Nuon claimt zelf één van de grootste windproducenten te zijn in Nederland.

Investeringen

Verder heeft Nuon twijfels bij de uitkomsten van het onderzoek. “Partijen die niets of veel minder investeren in duurzame energieproductie staan bovenaan”, aldus Nuon zonder specifiek namen te noemen.

Waar Nuon op doelt, is onbekend. Zo investeren Pure Energie en Qurrent, beide een score van 10, in hun eigen windparken. De Duurzame Energie Unie, ook een perfecte score, neemt de groene stroom af die lokale energiecoöperaties zelf produceren.

Lees ook: Goedkope steenkool doet duurzame score energiebedrijven voor het eerst dalen

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!