Obama maakt klimaatsceptici in Amerikaans congres belachelijk

AMSTERDAM – De Amerikaanse president Barack Obama stak deze week de draak met leden van het Amerikaanse congres die twijfelen aan klimaatverandering.

Barack Obama wint herverkiezing VS
C: Barack Obama

Obama probeert de uitstoot van broeikasgassen te verminderen met regelgeving, maar ondervindt veel hinder door Republikeinse en soms ook Democratische congresleden die zijn plannen blokkeren.

Hij haalde aan dat wanneer hij praat met mensen over klimaatverandering ze het misschien niet weten of misschien twijfelen aan het huidige beleid, “maar in het algemeen zeggen ze nooit: ‘Nee, ik geloof niets van wat wetenschappers zeggen’”.

“Ik ben geen dokter, maar als en groep doktoren mij vertelt dat tabak longkanker veroorzaakt dan zeg ik, ‘ok’”, aldus de Amerikaanse president. “Toch? Zo moeilijk is het niet.”

Volgens Obama zeggen sommige congresleden dat ze de wetenschap achter klimaatverandering niet geloven, maar zijn ze in het echt gewoon bang dat zijn dat ze macht verliezen bij extreme groeperingen die denken dat klimaatverandering een complot is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!