Onderzoek Feenstra: consumenten weten weinig over warmtepompen

Consumenten weten nog maar weinig over de mogelijkheden van de warmtepomp. Dat blijkt uit onderzoek van Feenstra. Uit het onderzoek blijken dat veel mensen geen idee hebben of hun woning geschikt is voor verwarming met behulp van een warmtepomp.

Ruim 75 procent van de ondervraagden in het bewonerspanel van Feenstra verwarmt de woning nog altijd met een gasgestookte cv-ketel. Meer dan de helft van hen heeft geen concrete plannen om te gaan investeren in een duurzaam alternatief, zoals een warmtepomp, een zonneboiler of zonnepanelen. Bijna driekwart van de mensen heeft geen idee wat de energietransitie en gasloos wonen voor hun woning en voor hun situatie precies zal gaan betekenen.

Ondanks het gebrek aan kennis zijn maar weinig mensen op zoek naar adviezen over het verduurzamen van hun woning. Sterker nog: twee derde van de ondervraagden zegt geen behoefte te hebben aan een persoonlijk duurzaamheidsadvies. En als er dan toch een advies nodig is, zijn verreweg de meeste bewoners niet bereid daarvoor in de buidel te tasten. 80 procent vindt dat advies over de energietransitie in hun woning gratis zou moeten zijn, omdat het een taak van de overheid is. (foto: Remeha)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!