Ook belastingvoordelen voor investeringen in energiebesparing

UTRECHT – Het kabinet heeft in samenspraak met banken de mogelijkheden voor fiscale voordelen voor groene investeringen vergroot.

Eerder vielen initiatieven op het gebied van recycling, biologische landbouw en natuurbescherming onder de zogeheten Groenregeling.

Vanaf nu kunnen ook bedrijven die werken aan energiebesparing of oplossingen hebben om grondstoffen uit afval te halen zich laten registreren. Ook oplossingen voor de gevolgen van de klimaatverandering, zoals de opvang van overtollig water in steden, komen vanaf nu in aanmerking.

De Groenregeling biedt aan spaarders en beleggers een belastingvoordeel door vrijstelling van de vermogensrendementsheffing. Normaal wordt boven een bepaald vemogen een heffing van 1,2 procent geheven. Deelnemers in groenfondsen zijn vrijgesteld van deze heffign tot een bedrag van ruim 50.000 euro.

Deze groene fondsen worden aangeboden door banken. De rente op deze fondsen is ontzettend laag. Zo zijn er banken die helemaal geen rente betalen aan investeerders. Door het belastingvoordeel kan het toch lonen om geld op de groene spaarrekening te zetten.

Foto: FabSubeject – Own work, CC BY-SA 3.0 (aangepast door Groene Courant)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!