Ook voor groene energie onzekerheid na Brexit

UTRECHT – Ook voor investeerders in windmolens en zonnepanelen in het Verenigd Koninkrijk brengt de stem voor een Brits vertrek uit de Europese Unie veel onzekerheid met zich mee. 

Welke regering ook uit de nasleep van het referendum komt, het zal het klimaatbeleid moeten verduidelijken”, zegt Tony Ward, analist bij Ernst & Young, tegen Windpower Monthly.

“Het is een fundamentele vraag of de steun voor CO2-arme technologie wordt teruggetrokken “, zegt Ward. “Hoe Britse overheden nu hun vrijheid van EU-beleid gebruiken zal van dichtbij gevolgd worden.”

Het Verenigd Koninkrijk is één van de grotere markten voor groene energie in Europa. Onlangs werden verschillende mijlpalen bereikt waarin de productie van groene stroom naar nieuwe records steeg.

Brits klimaatbeleid afkomstig uit Brussel

RenewableUK, lobbyorganisatie voor groene energie, meldt in een korte reactie dat de toekomst er nog steeds rooskleurig uitziet en dat der nog steeds kansen zijn voor de sector in het Verenigd Koninkrijk.

Milieuactivisten maken zich zorgen. Veel van het klimaatbeleid van het Verenigd Koninkrijk is met Britse toestemming opgesteld in Brussel. Vanuit deze hoek is dan ook de roep voor Britse politici om hun steun uit te spreken voor de huidige doelstellingen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!